הוקמה כיתת הכוננות של קרית החינוך

כחלק מלקחי השבעה באוקטובר כיתת הכוננות מאבטחת את שהותם של התלמידים והמבקרים במתחם המועצה


בעקבות אירועי השבעה באוקטובר וכחלק מהמאמץ המועצתי לבסס את ביטחון התושבים במועצה, הוקמה כיתת הכוננות של קרית החינוך. כיתת הכוננות שהוקמה לפני כחודש, מונה 6 חברים אשר משרתים במילואים-כולם לוחמים ומתגוררים ביישובי המועצה.

חברי כיתת הכוננות מצוידים בנשקים, עורכים סיורים רגליים ורכובים ומאבטחים אירועים המתקיימים בקרית החינוך. כיתת כוננות זו פועלת תחת אגף ביטחון במועצה.

קרית החינוך של המועצה מהווה את המקום המרכזי עבור תושבי האזור אשר צורכים את שירותיהם במתחם זה הכולל בין השאר את מבני המועצה ומוסדות החינוך. מדי יום עוברים בקרית החינוך אלפי מבקרים.

ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן:''הקמת כיתת כוננות בימים אלו הינה צו השעה להגברת תחושת הביטחון של התלמידים והמבקרים. אנו מבינים את החשיבות הרבה של ביטחון התושבים והמבקרים במתחם המועצה, ולכן השקענו משאבים רבים בהקמת כיתת הכוננות. חברי הכיתה הם לוחמים מנוסים ומסורים, אשר פועלים להבטיח את שלומם של כל הנמצאים בקרית החינוך. נמשיך לפעול להגברת מערך הביטחון שלנו כדי להעניק לתושבים את תחושת הביטחון המקסימלית''.

נציג כיתת הכוננות, יקיר כהן: ''אנו כאן כדי להבטיח שהמבקרים שלנו יהיו בטוחים ומוגנים בזמן שהייתם אצלנו. אנו ערוכים לכל תרחיש ונדע לתת מענה מהיר והולם לכל התרחשות ביטחונית. חברי כיתת הכוננות מצוידים בנשקים ובציוד מתקדם, ופועלים בשיתוף פעולה עם השיטור הקהילתי והצבא כדי להבטיח את הביטחון המקסימלי של כל הנמצאים במתחם. אנו גאים להיות חלק ממערך הביטחון של המועצה ולתרום לשקט הנפשי של התושבים והמבקרים''.