מסגרות החינוך בשדות נגב חזרו לפעילות
לאחר הכנות ארוכות של מחלקות המועצה, מרבית המעונות, הגנים ובתי הספר חזרו השבוע לפעילות. את התלמידים הנרגשים ליוו כיתות הכוננות שתגברו את האבטחה סביב מוסדות הלימוד
השבוע נפתחו במועצה האזורית שדות נגב מסגרות החינוך השונות למעט גני הילדים ומעונות היום בסעד ובעלומים.
המעונות במועצה החלו לפעול כבר בשבוע שעבר לתקופת הסתגלות שהסתיימה ביום ראשון האחרון אז חזרו הצוותים והילדים לעבודה מלאה. כך גם גני הילדים נפתחו לצד בית הספר "נועם תושיה" אליו הצטרפו שש כיתות נוספות של הילדים הלומדים בבית הספר בסעד ומגיעים משאר יישובי המועצה להוציא את סעד ועלומים שעדיין לא שבו לאיזור.
מחלקות המועצה השונות, בשיתוף צוותי החינוך, נערכו לפתיחת המוסדות בשבועות האחרונים תוך כדי התאמות מתבקשות לאתגרי החינוך לאור המצב. ביום שלישי ערכו ראש המועצה, מנהל מחוז דרום, מפקחת ביה"ס ומנהל אגף החינוך סיור בין המוסדות ובין צוותי ההוראות והילדים ששמחו והתרגשו לחזור.
לצד ההערכות החינוכית – נעשתה במועצה הערכות ביטחונית מקיפה ובעקבותיה הוחלט שלכל אוטובוס של תלמידים תצטרף אבטחה חמושה ובליווי כיתות הכוננות.
במקביל בבתי הספר הוקם חדר חוסן ובו מטפלים ממרכז חוסן ומהשפ"ח שהוכשרו לתת מענה לכל דרישה שעולה מהתלמידים והצוות.
תמיר עידאן, ראש מועצת שדות נגב: "החזרה של התלמידים לכיתות, לגנים ולמעונות מרגשת במיוחד. מציאות חיינו שנקטעה באחת ב-7.10 עדיין קשה מאוד, אבל כל ניצן של חזרה לשגרה מבורך ומעיד על העתיד הנפלא שיהיה לנו כאן במועצה ביום שאחרי. שמעתי מהמורים ומהתלמידים תקוות לימים של שקט – ואני מצטרף אליהן בכל ליבי. אנחנו נדאג לחוסן, לחינוך ולביטחון בתוך המוסדות ותפקידה של המדינה כעת הוא לדאוג לניצחון מוחלט במערכה".