מהנעשה במועצה 19.1.23
הפגישה עם קבינט המלחמה, ההכנות ליום שאחרי, פתיחת הצהרונים וגם: מסתמנת פריצת דרך בתקצוב מרכזי החוסן
100 ימים למלחמה
השבוע ציינו 100 ימים למלחמה, 100 ימים לאירוע ששינה את חיינו האישיים והלאומיים. 100 ימים שהשפיעו על המדינה כולה בכלל ובפרט על כל אחת ואחד מכם.
נזכור את הנופלים, נתפלל לשובם של החטופים ולרפואתם של הפצועים ובעזרת ה' יחד נמשיך לפעול באחדות בעם ולנצח.
מפגש עם קבינט המלחמה
השבוע (ג') ראש המועצה תמיר עידאן השתתף בישיבה מיוחדת של ראשי רשויות העוטף יחד עם חברי קבינט המלחמה.
במהלך הפגישה העלה עידאן את הנושאים הבוערים המעסיקים בימים אלה את המועצה - תוך הגנה על זכויותיהם הבסיסיות של תושבי המועצה.
בזכות מאבקו זה של ראש המועצה, הורה ראש הממשלה לקדם בין השאר תוכנית שתיתן מענה ליישובי ''העורף'', אישור הארכת לימודים עד סוף שנת הלימודים לילדים הרשומים במוסדות חינוך אחרים מחוץ למועצה והארכת השהייה במלונות למפונים.
לידיעה המלאה: https://did.li/h9zaa
מסתמנת פריצת דרך בתקצוב מרכזי החוסן
בתחילת השבוע אושר בממשלה תקציב מרכזי החוסן לטיפול נפשי ורגשי כאשר הוא זהה לזה של השנה שעברה, בעוד שמספר המטפלים וכמות הטיפולים עלו במאות אחוזים מאז החלה המלחמה. במועצה האזורית שדות נגב לבדה עלה מספר הטיפולים ב-800%.
לאחר מאבק בנושא שניהלו ראש המועצה תמיר עידאן, יחד עם ראשי רשויות נוספים בעוטף, אושרה תוספת תקציבית לכלל מרכזי החוסן בסך של 145 מיליון ש''ח.
לידיעה המלאה: https://did.li/yj3Nf
פגישה עם ראש מנהלת תקומה
השבוע אירחנו במועצה את ראש מנהלת תקומה, משה אדרי, והצגנו בפניו את הנושאים החשובים לנו לקידום במסגרת התקציב שיוקצה למועצה.
תוכנית העבודה המפורטת שהוגשה למנהלת כוללת נושאים לקידום בטווח הזמן המיידי, הבינוני והארוך ובתוכה נכללים כלל האתגרים ומרכיבי החיים השונים ביישובים.
בשבועות הקרובים נמשיך במעקב עד לקבלת התקציב הנדרש ובפגישות עם המנהלת תוך בדיקה כי נקבל מענה לכלל הנושאים המופיעים בתוכנית.
נפתחו הצהרונים בשדות נגב
הצהרונים לתלמידי כיתות א'-ב' בבתי הספר ביישובי שדות נגב נפתחו השבוע לראשונה מאז פרצה מלחמת חרבות ברזל.
נכון להיום, יש כ-100 תלמידים הלומדים במסגרת הצהרונים בשני בתי ספר ביישובים בית הגדי ומעגלים. תלמידי הצהרונים מקבלים ארוחה חמה ומזינה מדי יום ומשתתפים בשני חוגי העשרה בשבוע: חוג נגרות ואו.די.טי. (חוויה ספורטיבית קבוצתית).
למידע מלא: https://did.li/Puurl
פגישת עבודה עם הוועדים
גם במלחמה כמו בשגרה ראשי המועצה נפגשים עם ועדי היישובים במטרה לתת מענה לנושאים השוטפים שעולים מהשטח. הקשר בין המועצה לוועדי היישובים חשוב מאין כמותו, כאשר בעזרת הוועדים אנו מקבלים תמונת מצב עדכנית על צורכי היישוב ומסייעים ככל הניתן לשיפור איכות חיי התושבים.
פגישה עם שר החינוך
ראש המועצה ומנהל אגף חינוך נפגשו השבוע עם שר החינוך, יואב קיש. בפגישה הועלו נושאים על סדר היום ביניהם קידום מענה חינוכי.
בין היתר עלה בפגישה נושא חזרת התלמידים בעורף והמחסור במקום במעונות, בגנים ובבתי הספר. ראש המועצה דרש משר החינוך להפסיק לתת תאריכים לא ראליים לחזרה ולסייג את אמירות הממשלה בנושא.
נושא נוסף שעלה הוא בעיית כח האדם בבתי הספר העורפיים ובמלונות - זאת במקביל לחזרה של תושבים לאזור בעידוד הממשלה.
לצד זאת, נסענו השבוע לבקר את התלמידים שלנו שלומדים כעת ביד בנימין לעקוב מקרוב אחר המענה החינוכי שהם מקבלים שם. נוכחנו לדעת כמה קבלת הפנים לה זוכים לתלמידנו ראויה לכל הערכה.
ההכנות ליום שאחרי
בימים אלו אנו שוקדים על תכנית מפורטת ליום שאחרי המלחמה בכל התחומים: חינוך, שירותים חברתיים, חוסן, קהילה, ביטחון וכלל התחומים החשובים לחיי היום יום של תושבי היישובים במועצה.
התוכנית עוסקת בטווח הקצר והמיידי וגם בטווח הארוך. מטרתה של התוכנית היא יצירת חוויה מתקנת לפינוי שנכפה עלינו בשל המלחמה ומתן מענה רגשי, חברתי, טיפולי ולימודי לילדינו ויצירת מרחבי חוסן לכל בני הקהילה.
התוכנית נבנית בשיתוף וועדי היישובים ונציגי הקהילות, צוותים ויועצים מקצועיים בכל התחומים הרלוונטיים.
שבת שלום!