נוער שדות נגב השתתף באירוע לציון זיכרון השואה בכנסת
כ-50 בני נוער משדות נגב לקחו חלק באירוע זיכרון בסלון בכנסת ישראל, הקריאו קטעי קריאה ושמעו את סיפורה האישי של ניצולת שואה
השבוע (א'), בהזמנת יו''ר הכנסת אמיר אוחנה ובנוכחותו, הגיעו כ-50 בני נוער מכל מוסדות החינוך העל יסודיים במועצה וממועצת הנוער למשכן כנסת ישראל.
התלמידים השתתפו באירוע ''זיכרון בסלון'' בה סיפרה את סיפורה האישי ניצולת השואה טובה פדר. נציגי המועצה הקריאו קטעי קריאה באירוע המכובד, ובין הקטעים שהוקראו על ידי נוער שדות נגב היה ''בגטו אין פרחים'' מתוך הספר ''הילדים מרחוב מאפו''.
כ-250 בני נוער מתנועות נוער, תיכונים ומכינות קדם צבאיות מכל רחבי הארץ השתתפו באירוע, וכאמור, כ-50 מהם היו משדות נגב.
השורדת טובה פדר סיפרה בהתרגשות ובקול רועד: "עד גיל ארבע החיים היו ממש טובים. אבל אז פרצה המלחמה. ראיתי את הנרצח הראשון מתחת למרפסת של סבתי. מאז ראיתי המון גוויות, אבל את הפנים שלו לא אשכח לעולם. עשו איתי ניסוי: זייפו מסמכים שאני יתומה ועליתי על רכבת לבודפשט בקרון אקספרס של הצבא הגרמני".
"פתאום עולה לרכבת קבוצת קצינים גרמנים, עם המגפיים והקסקט הזה. עשיתי את עצמי ישנה. אלה היו אייכמן וחבריו. הנאצים אמרו לנו, המתחזות: אל תלכו בחושך. בואו איתנו למלון. איבדתי פעימה כשנכנסתי ללובי המלון עם כל המגפיים והקסקטים. ראיתי שם אור אדום. חשבתי שאולי האור הזה מראה שאני יהודיה. עם אור ראשון הסתלקנו מהמלון".
ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן: ''אני רוצה להודות לחברי יו''ר הכנסת, אמיר אוחנה על הזמנתו האישית של בני הנוער שלנו לאירוע זה. השתתפותם במעמד המכובד חיזקה את תחושת השייכות שלהם למדינה והעצים את זיכרון השואה בקרב דור העתיד שלנו. ישנה חשיבות רבה בהגעתם לכנסת ישראל ושמיעת עדות אישית מנצולת שואה דווקא במקום זה''.