נשיא מדינת ישראל ביקר בשדות נגב
הנשיא הרצוג חנך את בית הספר הממוגן החדש בבית הספר ''נועם תושיה'' בשדות נגב, נפגש עם בני הגיל השלישי והשתתף בפאנל עם תלמידי התיכונים במועצה
היום (ה'), נשיא מדינת ישראל, מר יצחק הרצוג, ורעייתו, הגברת מיכל, הגיעו לביקור במועצה האזורית שדות נגב. ביקורם זה היה לרגל חניכת מבנה בית הספר החדש והממוגן שנפתח בשנת הלימודים הנוכחית.
הנשיא התחיל את ביקורו בבית הספר היסודי הממלכתי-דתי נועם תושיה בכפר מימון שבמועצה, שם קיבלו את פניו כל תלמידי בית הספר עם דגלי ישראל ובשירת התפילה לשלום המדינה, התפילה שכתב סבו, הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב יצחק הרצוג זצ''ל.
הנשיא ביקר בחממה הבית ספרית והכיר את התכניות הייחודיות בבית הספר, המשיך לגזירת סרט וקביעת מזוזה למבנה החדש ונפגש עם תלמידות כיתה ב' אשר שרו לו שיר שנכתב לכבודו.
לאחר מכן, התקיים טקס חניכת המבנה החדש של בית הספר הממוגן. המבנה נפרש על פני כ-1,300 מט''ר, וכולל 8 כיתות לימוד לצד משרדים וחדר מורים, ועלותו הינה כ-12 מיליון ש''ח. מבנה ממוגן זה, מאפשר למידה מיטבית ומותאמת לצורכי הביטחון באזור זה, כך שבזמן אזעקה, התלמידים יוכלו להמשיך בשגרת יומם.
נשיא המדינה המשיך את ביקורו ביער שוקדה אלו מול הכלניות הפורחות בתקופה זו, שם נפגש עם בני הגיל השלישי מהמועצה, והמשיך לפאנל עם תיכוני המועצה בהיכל התרבות. בפאנל, שאלו התלמידים את הנשיא ורעייתו שאלות אשר מעסיקות אותם.
זהו ביקורו הראשון הרשמי של נשיא מדינת ישראל ורעייתו בשדות נגב מאז כניסתו לתפקיד.
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״אנחנו מדינת ישראל- עושים טוב בעולם. ותורמים לעולם בתחומים אדירים ולכן כשאני פה הבוקר אחרי הלילה שעברנו, לילה שבו אויבנו ניסו שוב להפחיד אותנו- התשובה הכי טובה היא: חינוך, מדע, דעת.
שמחתי גם לנטוע עץ זית פה בחוץ, ולחנוך את המבנה הממוגן, כדי להראות שהתשובה האמיתית היא להמשיך בחיינו בצורה שגרתית ללא מורא וללא חשש. גם אני מחכה ומייחל ליום שנוכל להושיט יד ולהגיע לסביבה של שלום ובטחון פה באזור.
אני מאחל לכולכם הצלחה עצומה- אנחנו גאים בכם מאוד! חזקו ואמצו תושבי העוטף כולו, שבאמת עוטף ישראל, ובמיוחד תושבי ותושבות שדות נגב, תודה רבה לכם.״
ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן הודה לנשיא בטקס חניכת בית הספר: ''כבוד הנשיא, דרכך הייחודית כנשיא משלבת גם היא תושייה ונועם, כשמו של בית הספר אותו אנו חונכים היום. איחוי השברים והמשברים המתרגשים עלינו בימים אלה דורש תושייה רבה והרבה חן ונועם לצידה.
אמונתך העזה, שבשיח בין הפלגים בחברה הישראלית יהיה ניתן לאחות את השברים והמחלוקות – היא מקור תקוותינו לימים טובים יותר. כבוד גדול עבורנו שהגעת לשדות נגב להשתתף במעמד מכובד זה. אני זוכר שבעתות מלחמה הגעת לעוטף ישראל כדי לחזק ולתמוך, וכך גם במבצע האחרון - היום הגעת לאירוע משמח חנוכת בית ספר חדש וממוגן''.
ראש המועצה התייחס לחשיבות פתיחת מבנה זה ''חנוכת מבנה ממוגן בהשקעה כספית אדירה של המדינה-משרד החינוך, היא הביטוי לערבות ההדדית והדאגה לילדי עוטף ישראל – לכם תלמידים יקרים. מרכיב חשוב בחוסן של האוכלוסייה היא הידיעה שהמדינה עושה הכל למען ביטחונם ומוגנותם של היקרים לנו מכל – ילדינו. תלמידים יקרים, התפקיד של כולנו, הוא להבטיח לכם עולם טוב יותר, עולם שבו תלמדו על המלחמות בשיעורים כאפיזודה חולפת בהיסטוריה האנושית''.
עידאן התייחס לצמיחה הדמוגרפית בבית הספר: ''בית הספר לאורך השנים חווה גידול דמוגרפי מדהים על אף היותו בעוטף עזה. בעוד הגידול הממוצע בארץ משנת 2014 עומד על כ-20%, ביישובי העוטף הנתון מראה על כ-40%. לפני כעשור מנה ביה"ס 120 תלמידים, והיום ב"ה ביה"ס מונה כ – 550 תלמידים כן ירבו. תודה רבה לך כבוד הנשיא שהגעת לכאן, תודה רבה למארגנים שהשקיעו רבות כדי שנגיע לרגע הזה''.
קרדיט צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ