''אל תעבדו עלינו!''
חזית משותפת של ראשי רשויות נגב מערבי עם מובילי מחאת הרכבת במטרה למנוע את שיבושי הרכבות מהנגב למרכז
השבוע (ד') הגיעו ראשי רשויות נגב מערבי לתחנת הרכבת שדרות ביחד עם מובילי מחאת הרכבת, כדי לייצר חזית אחידה ולדרוש מהממשלה ומרכבת ישראל פתרון לשיבושי הנסיעות המתוכננים בין הנגב למרכז הארץ.
לפי הפרסומים, יתקיימו עבודות חישמול שצפויות לבטל בשנים הקרובות את הקו הישיר בין הנגב לבין מרכז הארץ ולפגוע ישירות בפרנסתם של תושבי הנגב המשתמשים ברכבת הישירה על בסיס יומי.
''אל תעבדו עלינו! ישנם דרכים אחרות לפתח את תשתיות הרכבת בלי לפגוע באיכות החיים של תושבי הנגב המערבי'' אמרו ראשי הרשויות השבוע.
ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן: ''בשנת 2015, הובטחה לנו רכבת ישירה של כשעה נסיעה. אלא שמאז, במקום שהנסיעה תתקצר – היא התארכה בכחצי שעה נסיעה לכל כיוון בעקבות עבודות החישמול. התוצאה הישירה של זה היא ניתוק הנגב ממרכז הארץ. בנוסף, כעת רכבת ישראל מוסיפה החלפה נוספת ועיכוב נוסף לתושבי הנגב המערבי.
אנו קוראים לממשלה ולרכבת ישראל לספק תשובות מדוייקות לפנייתנו. לא נקבל מסרים אפורים ולא נתרצה מהודעות שאינן ברורות ושכל מטרתן להשתיק את המחאה שלנו.
תגברו את הרכבות, קיימו את עבודות החישמול בערבים - אך אל תפגעו ברכבת הישירה מהנגב למרכז הארץ''.
עוד קודם לכן, שלחו ראשי הרשויות מכתב לשרת התחבורה ומנכ"ל רכבת ישראל, בדרישה לשמור את הקו הישיר בין הנגב המערבי למרכז.