האגף לשירותים חברתיים – סיירת עובדים עם לב רחב הפועלים לטובת הקהילה!
האגף לשירותים חברתיים בשדות נגב זכה השבוע להוקרה והענקת תעודה מטעם משרד העבודה והרווחה על ההתגייסות והתמודדות עם משבר הקורונה בגל הראשון בחודשים מרץ – מאי.
ביום ראשון האחרון ה-30.8 הגיעו מנהל מחוז דרום של משרד הרווחה והאגף לשירותים חברתיים ישראל בונדיק מלווה בבכירי המחוז להעניק תעודת הוקרה למנהל האגף נוח אלמסי ולצוות העובדים הסוציאליים ועובדי החוסן של המועצה האזורית שדות נגב.
חודשים מרץ עד מאי השנה היו נקודת השיא של משבר הקורונה ברחבי ישראל עם וצוות העובדות והעובדים באגף השירותים החברתיים עשו לילות כימים כדי לדאוג לאוכלוסיות החלשות ברחבי היישובים במועצת העוטף. הצוותים באגף תמכו באוכלוסיות המיוחדות בכל הנדרש, חילקו מנות ומארזי מזון מספר פעמים בשבוע, תמכו באוכלוסייה המבוגרת, שמרו על קשר הדוק עם אוכלוסיות בסיכון, ומשפחות קשות יום ואוכלוסיות רווחה נוספות.
במכתב שכתב ד"ר אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה לראש המועצה תמיר עידאן ומנהל האגף ציין כי "מערכת השירותים המקומי התגלה כמקור עוצמה של מקצועיות ותפקוד. פעלתם במסירות, בקור רוח ובנחישות. הצלחתם לאתר את מוקדי הקושי המרכזיים והייתם זריזים לאמץ את אמצעי הטיפול המקוונים ברוח השעה. שאומרים רגישות לצד יעילות מדברים על האגף לשירותים חברתיים של המועצה האזורית שדות נגב".
את תעודת ההוקרה קיבלו מנהל האגף נח אלמסי ומנהלת מחלקת החוסן מעיין פרנקל כאשר התרגשות נכרה על פניהם מעצם המעמד ואמירת התודה.
נח אלמסי, מנהל האגף לשירותים חברתיים: "תקופת הקורונה הייתה קשה לכולנו. העובדים עבדו ימים ולילות כדי לתת מענה ראוי ומקצועי לאוכלוסיות הרווחה במועצה. אני מודה למנכ"ל משרד הרווחה על המילים החמות. עובדי האגף ממשיכים לעמוד לשירות התושבים ככל שיידרש".
תמיר עידאן : "תודה למשרד הרווחה והשירותים החברתיים שזיהה את העבודה הרבה והייחודית שנעשתה ברחבי המועצה בתקופת הקורונה. תקופה הזו הייתה מאתגרת ולא פשוטה אבל העובדים המסורים של האגף עמדו בה, והצליחו מעבר למצופה. אני מודה לכל העובדות ועובדי האגף על המסירות, הנתינה והעזרה הדדית שהפגינו.
לא בכדי ציינו מנהלי המחוז שהגיעו אלינו את הנחישות, ההתמדה והשגת היעד באמצעות מעגלי ההתערבות של העובדים הסוציאליים והשיח שלהם מול התושבים."