תמיר עידאן על אישור וועדת הפנים והכלכלה להורדת מחירי המים: "נעשה מהלך לתיקון עוול היסטורי, אשר

בסיומו של יום דיונים ארוך, קבעה הוועדה המשותפת לפנים ולכלכלה כי תיקון 27 לחוק המים יעבור לקריאה שניה ושלישית בכנסת ועל ידי כך יתוקן עוול היסטורי שנגרם לחלק מהחקלאים בישראל, אשר נאלצו לשלם מחיר יקר משמעותית על מים.


יום הדיונים בוועדה המיוחדת המשותפת לפנים ולכלכלה, החל בשעות הבקר המוקדמות ונמשך אל תוך הלילה, כאשר במרכז הדיונים עומד תיקון 27 לחוק המים, שקובע בין היתר כי יש להפחית את מחירי המים בישראל, הן לצריכה ביתית והן לצריכה חקלאית. במהלך היום עלו הסתייגויות רבות של חברי כנסת וכן של התאחדות חקלאי ישראל, אשר במקום לייצג את כלל החקלאים החליטה לתמוך ולסייע רק לאלה הנהנים ממחיר מים נמוך ולא מעוניינים בשוויון המחירים. בסיומו של יום הדיונים קיימו חברי הוועדה הצבעה על תיקון החוק וברוב קולות התקבלה ההחלטה לאשר את התיקון לחוק ולהעבירו לקריאה שניה ושלישית בכנסת.

"ברוב של 11 חברי כנסת, קבעה וועדת הפנים והכלכלה, ביום רביעי האחרון כי יש לתת לכל החקלאים במדינת ישראל אמצעי יצור שווים וכי המים, כמשאב לאומי, אינם יכולים לעלות לחלק מהאזרחים סכום מסוים ולאחרים סכום יקר באופן משמעותי." ציין בסיומה של ההצבעה, תמיר עידאן, ראש המועצה האזורית שדות נגב והוסיף: "פעלתי רבות יחד עם ראשי מועצות נוספים לאישורו של מתווה, אשר יביא להוזלת המחירים ולשוויון המחיר בין כלל חקלאי ישראל, אני מאמין כי ביום רביעי הביאה הוועדה לתיקונו של עוול היסטורי, אשר נמשך כבר יותר מידי שנים והביא לסגירתם של יותר מידי משקים חקלאיים."

על פי המתווה שהוסכם בוועדה, ביום רביעי האחרון, יוזלו מחירי המים השפירים באופן מיידי, במקום עליית המחירים שהייתה אמורה להיכנס לתוקפה בחודש ינואר 2017 ולהעלות את מחיר המים ל-3 ₪. מחירי המים השפירים לחקלאות יופחתו מ-2.62 ₪ באזורים שונים בארץ, ל-1.98 ₪ באופן מיידי ויוסיפו לרדת בהדרגה. בשנת 2019 ירדו המחירים ל-1.81 ₪ ובאזורים בהם אין אספקה של מים מושבים, ירד המחיר ל-1.54 ₪. כך, במשך 5 השנים הקרובות, באופן מדורג יווצר שוויון במחירים בכל חלקי הארץ, כאשר בנוסף לכך מחיר המים לצריכה ביתית יופחת ב-14% בכל הארץ.

תמיר עידאן, ראש המועצה האזורית שדות נגב: " אני מברך את חברי הוועדה והעומדים בראשה, חה"כ דודי אמסלם וחה"כ יצחק ועקנין, על ההחלטה החשובה וההיסטורית לחקלאות בישראל. בהחלטה זו קבעו חברי הוועדה כי יש להפחית את מחיר מים באופן משמעותי על מנת שהחקלאים יוכלו לקיים חקלאות שהינה לא רק פרנסה אלא גם ערך לאומי עליון וציונות אמיתית.  אני רוצה להדגיש כי זהו אינו מאבק בין חקלאי הצפון לחקלאי הנגב, אלא זו החלטה משמעותית לחקלאות הישראלית כולה אשר מאפשרת את המשכה של פעילות חקלאית במשקים ברחבי הארץ וכולי תקווה כי החלטה זו תהווה סנונית ראשונה להחלטות נוספות אשר יסייעו לחקלאים להמשיך ולעבד את אדמותיהם. יחד עם ראשי מועצות נוספים נמשיך להאבק למען עתידה של החקלאות בישראל."